ИЗБЕРИ ЕДИН ЦВЯТ И ВИЖ ЗНАЧЕНИЕТО МУ! Екипа на този сайт https://informaciq.info се опитва всеки ден да поднесе радост и щастие на потребителите си, на Вас!

ЧЕРВЕН ЦВЯТ : Червеният цвят е цветът на огъня и кръвта, свързан е с енергия, здраве, сила, власт, мощ, решителност, както и страст, желание и любов. Това е един емоционално наситен цвят, придава усещане за топлина. Има много висока видимост и поради този факт често се използва за обозначаване на опасност – високо напрежение, пътните знаци, светофарите и противопожарните съоръжения обикновено са боядисани в червено. Използва се като символ на смелост и затова може да се види в много национални знамена.

ЗЕЛЕН ЦВЯТ : Зеленото е свързано с изцеление, благоденствие, прераждане, хармония, спокойствие и щедрост. Този цвят е баланса между топлите и студените цветове. Популярен в повечето култури и е цветът на природата и плодородието. Символизира екологията – растежа, възраждането и естествената природна среда. Това е най-спокойният цвят за човешкото око, показва стабилност и издръжливост, надежда, благородство, великодушие, свежест.

СИН ЦВЯТ : Синият цвят символизира благочестие, искреност, лоялност. Това е цветът на небето и морето, свързва се със стабилност, внушава власт, доверие, лоялност, мъдрост, увереност, интелект, вяра и истина. Има успокояващ ефект и създава усещане за спокойствие и сигурност, добър избор е за декориране спални.

Източник на значенията: http://www.travel-studio.bg/